Cyber TM

2010nm Thulium:YAG

A Cyber TM 2010 nm hullámhossza a szövetekben található vízben erősen abszorbeálódik, a vágás sebessége és az elpárolgás viszonylag állandó a beavatkozás során, függetlenül a szövetek vértelítettségétől. Az energia csak a mm törtrészével penetrál a szövetbe, így a beavatkozás magas fokon kontrollálható, lényegesen csökkentve a véletlen sérülés kockázatát. A Thulium:YAG lézerkészülék alkalmas nyitott, laparoszkópos és endoszkópos műtétek, (kimetszés, rezekció, abláció, vaporizáció, lágy szövetekben vérzéscsillapítás) elvégzésére.

ELŐNYÖK A BETEGEK SZÁMÁRA

Köszönhetően a lézersugár speciális jellemzőinek, a Cyber TM készülékkel rendkívül eredményes vágási műveleteket lehet végezni hatásos vérzéscsillapítás mellett.
A BPH-val kezelt betegeknél a mély koaguláció növelheti a vizelési zavarok mértékét és egyéb utólagos szövődmények esélyét. A Thulium:YAG lézernek nagyon alacsony a koagulációs mélysége (0.1-0.2 mm), ez
nagyfokú vérzéscsillapító- és alacsony hőkárosító hatással párosul.

E jellemzők teszik lehetővé, hogy

  • lézeres kezeléssel rövidebb kórházi tartózkodást, rövid ideig tartó posztoperatív katéterezést igényel és gyors életminőség javulást érhetünk el.
  • a célzott terület ablációja/vaporiációja során minimális a környező szövetek károsodása
  • csökken a véralvadási problémák kockázata
  • katéterezési idő csökkenése
  • a legtöbb esetben a katéter eltávolítható a műtét után 12 órával.
  • a kórházi ápolás ideje lecsökken, általában 24 órán belül a páciens hazaengedhető

A nagyfokú vérzéscsillapító hatásnak köszönhetően a Cyber TM lézerkészülékkel biztonságosabban kezelhetőek antikoaguláns vagy trombocita aggregációt gátló gyógyszeres kezelés alatt álló betegek (a gyógyszeres terápia felfüggesztése nélkül).

Pontosság: Azonnal látható a kezelés eredménye, az elvégzett munka valós időben megfigyelhető. „Azt kapsz, amit látsz”, nem fordulhat elő láthatatlan nemkívánatos mélyszöveti hatás.

Sokoldalúság: A lézerrel lehet párologtatni, rezekálni, vagy kimetszeni a szövetet, igény szerint. Ezek a funkciók teszik lehetővé a BPH kezelésekor a különböző sebészeti technikák kiválasztását (enukleáció, kimetszés, párologtatás) a kezelendő prosztata méretének és morfológiájának megfelelően.

Nagyfokú biztonság: a kezelt felület láthatósága, a lézersugár pontos irányíthatósága és a nagyfokú vérzéscsillapítás biztosítja a Cyber TM használatának magas szintű biztonságát. Magas abszorpciós tényező a víztartalmú szövetekben, korlátozott koagulációs mélység, csökkenő váratlan szövetkárosodás esély.

Tiszta műtéti terület: A Cyber TM folyamatos üzemmódja az egyenletes teljesítmény leadásával biztosítja a tiszta vágást, vagy párologtatást, így a műtéti terület mentes marad a sebész látását zavaró buborékoktól, vér, vagy szövetmaradékoktól.

Felhasználóbarát: A Cyber TM lézer használata egyszerű, rövid betanulási idővel. A dupla lábkapcsoló lehetővé teszi a kétféle kimenő teljesítmény használatát a kívánt hatás eléréséhez (abláció-vaporizáció-koaguláció).

Cyber TM

Műszaki adatok

LÉZER

Thulium:YAG

HULLÁMHOSSZ

2010 nm

ENERGIA

max 200 W

ENERGIA BEÁLLÍTÁS

1, 2, 5 W-os lépésekben max 200 W-ig

KEZELÉSI MÓD

Folyamatos, vagy pulzáló (min 5 ms - max 100 Hz)

FÉNYTOVÁBBÍTÁS FAJTÁJA

Optikai szálak széles skálája (frontális, oldalsó fénykibocsátás)

CÉLZÓFÉNY

Választható vörös (650 nm) vagy zöld (532 nm) állítható < 5mW

HŰTÉS

LÉGHŰTÉS

KEZELÉSI HŐMÉRSÉKLET

10 - 30 0C

SZÜKSÉGES PÁRATARTALOM

30 - 90 %, kondenzáció nékül

ELEKTROMOS IGÉNY

230 - 208 V AC; 16/18A; 50 - 60 Hz

MÉRETEK, TÖMEG

550 x 750 x 1100 mm; 200 kgAlkalmazási lehetőségek

Urológia - PremiumLaser - Multifunkciós lézerek

Urológia

BPH (ThuVAP, ThuVARP, Thu-LEP, ThuVEP)
Felső-húgyúti tumorok
Húgyhólyag daganatok
Szűkületek
Részleges nephrectomia

Multidiszciplináris - PremiumLaser - Multifunkciós lézerek

Multidiszciplináris

Mellkas sebészet
Gastro-enterológia
Tüdőgyógyászat
Fül-orr-gégészet
Neurológia
Általános sebészet