Discovery Pico

532nm PICOSECUNDUM Nd:YAG1064nm PICOSECUNDUM Nd:YAG

A Discovery Pico a pikoszekundumos lézerek második generációját képviseli, ami szabadalmaztatott technológiájának köszönhetően ma a piacon elérhető leginnovatívabb orvosi lézerberendezés. Két hullámhosszú Nd:Yag lézerforrást használ, 1064 és 532 nm hullámhosszokon képes fényt kibocsátani, melyet az egyedülálló Quanta Pico-Boost technológia tesz lehetővé. Ez pikoszekundumos módban, akár 800 mJ energiát, továbbá 1,8 GW teljesítmény leadását jelenti Q-kapcsolt és FotoTermál módokban, mely a Discovery Pico-t osztályának legerősebb lézerévé teszi.

FOTOAKUSZTIKUS HATÁS

Amikor a lézerkibocsátás nanoszekundumos és pikoszekundumos pulzusokban történik, a teljesítmény a GigaWatt tartományban mozog, a lézerfényt tinta-részecskék csoportjai, vagy melanoszómák fogják fel, extrém gyors hőmérsékletnövekedést idézve elő, akár 900 0C fok fölé.
Ez a gyors hőmérséklet emelkedés extrém gyors tágulást indukál a célterületen, ez mechanikai hullámot (akusztikus) idéz elő, amely végigsöpör a célterületen. A generált hullám nyomást fejt ki, amely meghaladja a célpont szétesési küszöbét, ezáltal töredezést eredményez. Ezt a folyamatot fotoakusztikus hatásnak hívjuk, mely szó szerint képes a részecskéket elporlasztani.
Ezt követően a töredékek a makrofágok által fagocitózison esnek át, ezáltal a nyirokrendszer el tudja távolítani őket. Ahhoz, hogy ez a legjobb körülmények között menjen végbe, a lézer pulzusideje rövidebb kell hogy legyen, mint a mechanikus hullám szétterjedése a célterületen, amely a festékklaszterek esetében nanoszekundumos, a kisebb festékrészecskék, és egyedülálló melanoszómák esetében pedig pikoszekundumos időt jelent (a környező szövetet pedig érintetlenül hagyja).

A Discovery Pico által bemutatott innováció a készülék csúcsenergiájú, ultrarövid pulzusaiban rejlik, amely kétszer olyan erős, mint a többi orvosi pikolézer. Ez javított a kezelési eredményeken, növelte a hatékonyságot a nehezen kezelhető tetoválófestékek esetében amellett, hogy általánosan kevesebb energia dózis alkalmazását igényli.
A Quanta System ultrarövid-pulzusú lézereit azoknak a szakembereknek ajánlja, akik az esztétika területén csúcskészülékeket szeretnének használni, és pácienseik kezeléséhez az egyik legfejlettebb és leginnovatívabb lézertechnológián alapuló készüléket keresik.

Discovery Pico

Műszaki adatok

LÉZER

Picosecundum Neodymium:YAG

Picosecundum kettőzött Nd:YAG

HULLÁMHOSSZ

1064 nm

532 nm

PULZUS IDŐ - PICO

max. energia

PICO - 450 ps

800 mJ

PICO - 370 ps

300 mJ

PULZUS IDŐ - Q-kapcsolt

max. energia

QS - 6 ns

800 mJ

QS - 6 ns

400 mJ

PULZUS IDŐ - Opti pulse

max. energia

OP - 6 ns + 6 ns

1,2 J

OP - 6 ns + 6 ns

450 mJ

PULZUS IDŐ - Photo termal

max. energia

PT - 300 μs

2 J

-

FREKVENCIA

max 10 Hz

max 10 Hz

FÉNYTOVÁBBÍTÁS

változtatható kezelőfejekkel rendelkező csuklós kar

SZPOTMÉRET

2x2; 3x3; 4x4; 5x5 mm; 9x9 mm négyzet;

3; 4,5; 6; 7,5; 9; 10,5 mm kör

frakcionált 8 mm kör

ELEKTROMOS IGÉNY

200 - 240 V AC; 3,7 kVA; 50 - 60 Hz

MÉRETEK, TÖMEG

530 x 1043 x 1060 mm; 150 kg

Videó